Πετιμέζι από μέλι

Το Πετιμέζι από μέλι παράγεται από το μέλι των τρυγημένων κηρυθρών ακολουθώντας πιστά την οικογενειακή συνταγή δεκαετιών.

Είναι σκουρόχρωμο, ιδιαίτερα παχύρευστο και γλυκό.img_1087

Μπορείτε να προμηθευτείτε το  προϊόν  στην ακόλουθη σελίδα:

 

Που θα χρησιμοποιήσετε το πετιμέζι
• Χρησιμοποιήστε το σαν οποιοδήποτε σιρόπι για να περιχύσετε τηγανίτες, λουκουμάδες, κρέμες.
• Προσθέστε το σε ντρέσινγκ για τις χειμωνιάτικες πράσινες σαλάτες σας, μαζί με λίγο ξίδι και λάδι.
• Βάλτε το σε μαρινάδες γλυκόξινες, για αρνάκι, χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι.

Μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα κουλουράκια. Για τη συνταγή κάντε κλικ εδώ.

Υπέροχα πετιμεζοκουλουράκια

Υλικά

  •  Ένα (1) ποτήρι νερού  νερό
  •  Δύο (2) ποτήρια νερού  λάδι
  • Δύο (2) ποτήρια νερού  πετιμέζι
  • Δύο (2) ποτήρια νερού ζάχαρη
  • Πέντε (5)  κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • Τρία (3) κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • Τρία (3) κουταλάκια του γλυκού αμμωνία
  • Κανέλλα
  • Γαρύφαλλο
  • Τρεις (3) κουταλιές της σούπας κακάο
  • Ένα (1) φακελάκι μπέικιν- πάουντερ
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις(όσο πάρει, 3-4 κιλά περίπου)

 

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα τα υγρά υλικά με τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το μπέικιν- πάουντερ ώσπου να λιώσει καλά η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι ενσωματώνοντας το λίγο λίγο στη ζύμη μέχρι να γίνει εύπλαστη η ζύμη.

Πλάθετε τα κουλουράκια, τα τοποθετείτε σε ταψί με χαρτί αντικολλητικό και ψήνετε στους 180º C (αέρα) για περίπου 15-20 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία!!